Reklama

Kotlety z pieczarek i kaszy gryczanej

2017-09-19 14:55


Niedziela Ogólnopolska 39/2017, str. 58

Graziako

Smaczna, tania i szybka w przygotowaniu przekąska. Można ją podawać do kremowych zup, sałatek. Serwować na gorąco lub zimno.

Składniki:

• 5 dużych pieczarek
• 1 cebula
• 100 g kaszy gryczanej
• 2 łyżki bułki tartej
• przyprawy: sól, pieprz
• oliwa z oliwek

Reklama

WYKONANIE:

Pieczarki pokroić na ćwiartki, dodać pokrojoną cebulę i przesmażyć na oliwie. Kaszę gryczaną uprażyć. Pieczarki i kaszę zblendować, dodać bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie, rumieniąc z obu stron.

Opracowanie: Jolanta Marszałek, Wykonanie: Graziako

Tagi:
kuchnia jedzenie

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem