Reklama

Rolada z żółtego sera

2017-12-06 11:51


Niedziela Ogólnopolska 50/2017, str. VI

Valeria Tarleva/fotolia.com

Składniki:

• 50 dag żółtego sera (gouda)

Farsz:

• 10-15 dag wędliny

• 1/4 kostki masła

Reklama

• 1 serek topiony

• 2-3 jajka ugotowane na twardo

• szczypiorek, natka pietruszki

• 2 łyżki majonezu

• przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka

Wędlinę i jajka pokroić w kostkę. Dodać posiekane szczypiorek i natkę pietruszki, przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką, dodać majonez, masło i serek topiony, wszystko wymieszać. Żółty ser wrzucić do wrzącej wody i trzymać ok. 10 min. Wyciągnąć ser i rozwałkować. Rozsmarować farsz na serze i całość zwinąć jak roladę z ciasta. Wierzch posypać papryką i natką pietruszki.

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem