Rolada z żółtego sera

2017-12-06 11:51

Polub nas na Facebooku!

Składniki:

• 50 dag żółtego sera (gouda)

Farsz:

• 10-15 dag wędliny

• 1/4 kostki masła

• 1 serek topiony

• 2-3 jajka ugotowane na twardo

• szczypiorek, natka pietruszki

• 2 łyżki majonezu

• przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka

Wędlinę i jajka pokroić w kostkę. Dodać posiekane szczypiorek i natkę pietruszki, przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką, dodać majonez, masło i serek topiony, wszystko wymieszać. Żółty ser wrzucić do wrzącej wody i trzymać ok. 10 min. Wyciągnąć ser i rozwałkować. Rozsmarować farsz na serze i całość zwinąć jak roladę z ciasta. Wierzch posypać papryką i natką pietruszki.

Niedziela Ogólnopolska 50/2017 , str. VI

Działy: Z zakonnej kuchni