Reklama

Sałatka z papryką

2017-12-06 11:51


Niedziela Ogólnopolska 50/2017, str. VII

Valeria Tarleva/fotolia.com

Składniki:

• 3 papryki (w różnych kolorach: czerwona, żółta, zielona)

• 1 duży pomidor

• 1 świeży ogórek

Reklama

• 150 g sera typu feta

• 50 g czarnych oliwek

• przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie

• 2 łyżki octu winnego

• 5 łyżek oliwy z oliwek

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić. Pomidora obrać ze skóry i pokroić w cząstki, ogórka pokroić w talarki, oliwki podzielić na połówki. Warzywa przełożyć do salaterki. Przed podaniem lekko posolić, popieprzyć, dodać zioła, ocet i oliwę. Wszystko wymieszać. Na wierzch dać pokrojony w kostkę ser feta.

Tagi:
sałatka

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem