Reklama

Sałatka z indykiem

2017-12-06 11:51

Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 50/2017, str. IX

©golubovy/fotolia.com

Prosta i pożywna sałatka na każdą kolację.

Składniki:

• 1 główka sałaty lodowej

• 30 dag fileta z indyka

• 1 łyżka mąki pszennej

Reklama

• 1 puszka kiełków sojowych

• 1 puszka mandarynek

• sos sałatkowy koperkowy

• przyprawy: sól, pieprz

• olej do smażenia

Liście sałaty lodowej oczyścić i poszarpać. Filet pokroić w paski, doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Składniki wymieszać. Do sałaty i indyka dodać odcedzone kiełki, mandarynki i sos sałatkowy, wcześniej przygotowany według przepisu na opakowaniu. Można tez dodać świeży posiekany koperek. Wszystko wymieszać.

Tagi:
kuchnia jedzenie

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem