Reklama

Surówka Colesław

2018-01-03 10:32

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 1/2018, str. 58

Graziako

Pyszna, łatwa i szybka surówka z białej kapusty. Można ją podawać jako dodatek do obiadu. Wyśmienicie smakuje też do dań z grilla.

SKŁADNIKI:

• 50 dag białej kapusty

• 1 marchewka

• 1-2 nieduże cebule

Reklama

• 1 łyżeczki soli

• 2-3 łyżki cukru pudru

• szczypta pieprzu

• 1 łyżka białego octu winnego

• 3 łyżki soku z cytryny

• 3 łyżki majonezu

• 5 łyżek mleka

WYKONANIE:

Kapustę po usunięciu zgrubiałych części drobno poszatkować lub skręcić w maszynce do warzyw na grubej tarce. Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w dużej misce. Następnieprzyprawić i dokładnie wymieszać. Surówkę wstawić do lodówki, żeby się „przegryzła”.

Tagi:
jedzenie

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem