Reklama

Sałatka z białego mięsa i selera

2018-04-25 11:30

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 17/2018, str. 58

Graziako

Sałatka z mięsem to zawsze dobry wybór. Białe mięso z warzywami i sosem – przygotowanie takiej potrawy nie zajmuje wiele czasu, a smakuje ona zawsze dobrze. To dobry pomysł na obiad do pracy.

SKŁADNIKI:

• 50 dag selera

• 25 dag groszku lub fasoli szparagowej

Reklama

• 25 dag ugotowanego lub upieczonego mięsa (może być z drobiu lub cielęciny)

• 2 ogórki konserwowe

• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

• 1 łyżka musztardy

• pomidory koktajlowe

• 2 jajka

• 2 łyżki majonezu

• sok z cytryny

• sól

WYKONANIE:

Seler umyć, obrać, pokroić w paseczki i zblanszować (obgotować) we wrzącej osolonej wodzie. Mięso, pomidory, ogórki i jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę. Wymieszać i dodać pozostałe składniki.

Tagi:
kuchnia

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze