Reklama

Sałatka z surowego kalafiora

2018-07-04 11:07

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 27/2018, str. 58

Graziako

Sałatka, w której główną rolę gra surowy kalafior, to niebanalna propozycja, która może stanowić dodatek do obiadu. Zaskoczy Państwa jej oryginalny smak.

Składniki:
• 1 małego kalafiora
• marchewka
• pęczek szczypiorku
• łyżka majonezu
• łyżka jogurtu naturalnego
• przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:
Kalafior umyć i dokładnie wysuszyć na papierowym ręczniku. Zetrzeć na grubych oczkach tarki. Podobnie marchewkę. Szczypiorek posiekać. Połączyć wszystkie składniki, dodać majonez i jogurt, wymieszać.
Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Tagi:
sałatka

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem