Reklama

Łosoś cytrynowo-czosnkowy

2018-07-17 13:10

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 29/2018, str. 58

Graziako

Soczysty i aromatyczny łosoś smażony na patelni. Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu zachwyci smakiem nawet najbardziej wymagających.

Składniki:

• 4 kawałki łososia (po 100 g każdy)

• pieprz cytrynowy

Reklama

• 2 ząbki czosnku

• 1 cytryna

• 2 łyżki masła klarowanego

Wykonanie:

Kawałki łososia oprószyć z obu stron pieprzem cytrynowym. Na dużej patelni na średnim ogniu stopić masło. Wrzucić czosnek, chwilę posmażać, aż odda aromat, i ściągnąć z patelni. Łososia smażyć 5 min, następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć przez 2 min. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

Tagi:
ryby

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem