Reklama

Krokieciki wykwintne

2018-09-12 10:40

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 37/2018, str. 58

Graziako/Niedziela

Wykwintny dodatek do zup na każde przyjęcie. Delikatne i pyszne krokieciki zachwycą każdego. Przepis pochodzi od. p. Ewy Czartoryskiej.

SKŁADNIKI:
• 1 kg pieczarek
• 1 kg kiszonej kapusty
• 1 cebula
• 20 dag żółtego sera
• wafle suche
• 1 jajko
• bułka tarta
• olej do smażenia

WYKONANIE:
Kapustę ugotować, odcedzić, nieco przestudzić, a następnie pokroić. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, podobnie cebulę i przesmażyć na maśle. Dodać kapustę i wszystko razem dalej smażyć.
Na koniec dodać starty żółty ser i mieszać, aż się rozpuści. Gorącą masę rozsmarować na waflu i zwinąć w rulon. Ostrym nożem pokroić w poprzek.
Każdą część obtoczyć w jajku i bułce tartej i na rozgrzanym oleju smażyć na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem.

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem