Reklama

Sos tatarski

2018-09-19 10:25

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 38/2018, str. 58

Graziako/Niedziela

Domowy sos tatarski na bazie sosu majonezowego z drobno posiekanymi pikantnymi grzybkami i ogórkami podkreśli smak każdego dania. Jest świetny do wędlin, pasztetów, jajek, ryb i kanapek.

SKŁADNIKI:
• 10 dag marynowanych pieczarek
• 10 dag ogórków konserwowych
• 1 cebuli
• 1 jajko
• 1 łyżeczka kaparów
• 2 łyżki majonezu
• 1 łyżka musztardy
• sok z cytryny
• przyprawy: sól, pieprz

WYKONANIE:
Pieczarki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać drobno pokrojone jajko (ugotowane wcześniej na twardo) i kapary. Wymieszać z musztardą i majonezem. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Tagi:
kuchnia

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem