Reklama

Rydze z patelni

2018-10-24 10:41

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 43/2018, str. 58

Graziako

Rydze smażone na maśle, proste i pyszne zarazem! Idealny smak mają te podane prosto z patelni.

SKŁADNIKI:
• 50 dag rydzów
• 4 łyżki sklarowanego masła
• sól
• pieprz

WYKONANIE:
Rydze oczyścić. Nóżki odkroić. Kapelusze umyć i dokładnie osuszyć w papierowym ręczniku. Kłaść partiami na mocno rozgrzane masło blaszkami do góry i smażyć po 3-4 minuty z każdej strony (jeśli na patelnię włożymy zbyt dużo grzybów, zamiast się smażyć, będą się dusić).
Usmażone grzyby oprószyć solą i pieprzem i podawać z białym pieczywem.

Tagi:
kuchnia

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

Temat numeru 46/2018

Biało-Czerwona

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem