Reklama

Grzanki francuskie na słodko

2018-11-14 11:41

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 46/2018, str. 58

Grażyna Kołek/Niedziela

Grzanki francuskie to doskonały pomysł na syte śniadanie. Zapewni energię na cały dzień!

SKŁADNIKI:
• kilka kromek chałki
• 2 jajka
• 1 szklanki mleka
• sól
• masło lub inny tłuszcz do smażenia
• dowolny dżem

WYKONANIE:
Jajka roztrzepać, połączyć z mlekiem, dodać sól. Każdy kawałek chałki maczać w masie jajowej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać posmarowane dżemem.

Tagi:
kuchnia

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem