Reklama

Schab ze śliwką

2017-12-15 11:44

Fotolia.com

Składniki:


1 kg schabu bez kości
15 dag suszonej śliwki (najlepiej kalifornijskiej)
oliwa
czosnek granulowany
sól
pieprz
papryka ostra
gałka muszkatołowa

Wykonanie:

Reklama

Mięso umyć, naciąć przez środek otwór. Mięso natrzeć czosnkiem granulowanym, posypać przyprawami. Środek wypełnić śliwkami. Następnie mięso nasmarować oliwą, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem 1,5 godziny, od czasu do czasu obracając.15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę, by mięso się przyrumieniło.

Tagi:
kuchnia

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem