Reklama

Surówka z papryki i pomidorów

2017-10-04 10:22


Niedziela Ogólnopolska 41/2017, str. 58

Graziako

Soczysta, pełna smaku i witamin, i w gruncie rzeczy bardzo prosta surówka ze świeżej papryki i pomidorów na jesienny obiad lub kolację.

Składniki:

• 1 papryka

• 2 pomidory

Reklama

• kilka oliwek

• 2 kiszone ogórki

• cebula

• 1 szklanki oliwy

• przyprawy: sól, pieprz, cukier

• kilka liści sałaty

Wykonanie:

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i wyłożyć na półmisek. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić według uznania, cebulę pokroić w drobną kostkę i całość ułożyć na papryce. Posypać posiekanymi ogórkami i oliwkami. Oprószyć solą, pieprzem i cukrem. Skropić pozostałą oliwą. Udekorować sałatą.

Opracowanie: Jolanta Marszałek, Wykonanie: Graziako

Tagi:
jedzenie

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem