Reklama

Makaron z sosem paprykowym

2017-11-22 12:44

Opracowanie: Jolanta Marszałek, Wykonanie: Graziako
Niedziela Ogólnopolska 48/2017, str. 58

Graziako

Składniki:

• 500 g makaronu

• 500 g papryki czerwonej

• 1 cebula

Reklama

• 2 ząbki czosnku

• 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki

• 2 łyżki startego parmezanu

• 2 łyżki oliwy

• przyprawy: suszona bazylia, papryka ostra w proszku, sól, pieprz.

Wykonanie:

Paprykę dokładnie oczyścić i pokroić na kawałki. Na oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać paprykę. Chwilę smażyć, dodać bazylię, paprykę w proszku, sól i pieprz do smaku. Gdy papryka będzie miękka, całość zmiksować. Do ugotowanego makaronu dodać sos paprykowy i łyżkę parmezanu, wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem oraz natką pietruszki.

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem