Reklama

Medaliony z dorsza w cieście

2018-06-13 09:54

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 24/2018, str. 58

Ryba w cieście naleśnikowym najlepiej smakuje zaraz po usmażeniu, jest wtedy wyjątkowo chrupiąca z zewnątrz i soczysta w środku. Doskonała na obiad i na przyjęcie.

Składniki:
• 50 dag polędwiczek z dorsza
• 3 szklanki mąki pszennej
• 1 jajko
• 1 szklanki jasnego piwa
• 1 łyżeczki mielonej papryki
• 1 łyżeczki proszku do pieczenia
• przyprawy: sól, pieprz

Reklama

Wykonanie:
Polędwiczki przyprawić solą i pieprzem oraz oprószyć mąką, by ciasto dobrze się kleiło do ryby. Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe. Maczać w nim rybę i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z kawałkami cytryny.

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem