Reklama

Graziako

Karkówka z pieczarkami i papryką

2017-06-07 09:44

Opracowanie: Jolanta Marszałek
Niedziela Ogólnopolska 24/2017, str. 58

Bardzo smaczne danie obiadowe i naprawdę niewymagające pracy. Wszystkie składniki wystarczy ułożyć w naczyniu, wstawić do piekarnika – i gotowe. Podawać można z ziemniakami, ryżem lub według uznania.

Składniki:

• 1 kg karkówki

• 30 dag pieczarek

• 1 cebula

Reklama

• 1 duża papryka czerwona

• sól, pieprz, przyprawa do karkówki lub inne ulubione

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w grubsze plastry (2,5 cm). Każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do karkówki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym plaster obok plastra. Na mięso nałożyć pokrojone w ćwiartki pieczarki, cebulę (krążki) i paprykę (grubsza kostka; paprykę można wcześniej sparzyć i obrać ze skóry). Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika. Piec ponad godzinę w temp. 175°C. Podczas pieczenia wytworzy się pyszny sos, który, jeśli ktoś lubi, można zagęścić.

Wykonanie: Graziako

Tagi:
przepisy jedzenie

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

Bezdomni pod opieką

Bezdomni pod opieką

Wieczernik Ducha

Wieczernik Ducha

Parkrun Częstochowa

Parkrun Częstochowa

Przegląd prasy 13 czerwca

Przegląd prasy 13 czerwca

Przegląd nr 24/2019

Przegląd nr 24/2019

Idziemy z Jezusem?

Idziemy z Jezusem?

Mali szachiści rywalizowali w auli „Niedzieli”

Mali szachiści rywalizowali w auli „Niedzieli”

Jurajska Padwa odnowiona

Jurajska Padwa odnowiona

VIII Pielgrzymka Liturgicznej Służby Ołtarza Archidiecezji Częstochowskiej

VIII Pielgrzymka Liturgicznej Służby Ołtarza Archidiecezji Częstochowskiej

Najnowsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem