Do mąki dodać mleko, żółtka i sól, wymieszać. Rabarbar pokroić w cieniutkie paseczki, oprószyć mąką i włożyć do ciasta. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju (z obu stron) na złoty kolor. Gorące racuszki obficie posypać cukrem pudrem.
Ojciec Jan, kapucyn, proboszcz i zarazem kustosz sanktuarium św. Ojca Pio i Matki Bożej Fatimskiej w Terliczce k. Rzeszowa, gotuje z zamiłowania. Chętnie też dzieli się swoimi sprawdzonymi przepisami z naszymi Czytelnikami.
Uroczystość Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny
mlk / br, Warszawa / KAI
Adobe Stock
Zdjęcie poglądowe
Kościół katolicki 8 grudnia obchodzi uroczystość Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny. Wydarzenie Niepokalanego Poczęcia Maryi jest zasługą specjalnej Bożej łaski.
Świąteczne swetry – must have w szafie każdego miłośnika świąt!
2025-12-09 17:30
Artykuł sponsorowany
Materiał prasowy/pexels.com
Świąteczne swetry od lat są symbolem grudniowej atmosfery, ciepła rodzinnego domu i wszystkiego, co kojarzy się z wyjątkowym klimatem Bożego Narodzenia. To nie tylko zabawny dodatek, ale również element świątecznej tradycji noszony podczas spotkań rodzinnych, pracy, szkolnych wigilii czy domowych seansów filmowych. Ubrania z motywem Świąt łączą wygodę, humor i odrobinę nostalgii, przez co stały się obowiązkową częścią zimowej garderoby.