Reklama

GRAZIAKO

Choinki

2012-11-27 13:48

Jolanta Marszałek

Składniki

1 szklanka mąki
1 żółtko
0,5 kostki masła
1 jajko
szczypta soli
cukier kryształ lub brązowy

Wykonanie

Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtko, sól, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować na grubość 1/2 cm. Foremką w kształcie choinki wycinać ciasteczka. Układać na natłuszczonej blaszce. Smarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piec 10-15 minut w temp. 200°C.

Tagi:
przepisy kuchnia jedzenie

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

Europejskie spotkanie Taizé odbędzie się w Polsce

Europejskie spotkanie Taizé odbędzie się w Polsce

Pielgrzymka z Kamieńska

Pielgrzymka z Kamieńska

Bajki kontra choroba

Bajki kontra choroba

Gdy katolik ma dość

Gdy katolik ma dość

Przegląd nr 29/2019

Przegląd nr 29/2019

O koncertach życzliwości

O koncertach życzliwości

Odpust w karmelitańskiej parafii pw. Opieki św. Józefa we Wrocławiu

Odpust w karmelitańskiej parafii pw. Opieki św. Józefa we Wrocławiu

Święta szata

Święta szata

Święto Policji w Toruniu

Święto Policji w Toruniu

Najnowsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem