Reklama

GRAZIAKO

Karp po żydowsku

2012-11-27 14:04

Zebrała Jolanta Marszalek

Składniki:

1,5 kg karpia
40 dag cebuli
5 dag pietruszki
5 dag marchewki
5 dag rodzynek
5 dag migdałów
5 dag żelatyny
sól
pieprz

Wykonanie

Rybę oczyścić, pokroić w dzwonka, wyjąć ości, ułożyć w rondlu. Na rybę wyłożyć pokrojoną cebulę, rodzynki, krojone migdały, marchewkę i pietruszkę startą na grubych oczkach, liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Zalać zimną wodą, aby jedynie przykryła rybę (nie za dużo) i gotować na wolnym ogniu pół godziny. Spróbować, czy wywar jest dostatecznie słony, jeśli nie, to doprawić. Wsypać żelatynę i rozmieszać. Pogotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Odstawić rybę do następnego dnia. Wyjmować delikatnie, żeby się nie rozpadła.

Tagi:
przepisy kuchnia jedzenie ryby

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

Misja specjalna Kościoła

Misja specjalna Kościoła

„Nadzieja. Zwycięstwo”

„Nadzieja. Zwycięstwo”

Bracia 24h

Bracia 24h

Wzajemne wsparcie

Wzajemne wsparcie

Noc czuwania

Noc czuwania

Komentarz dnia

Komentarz dnia

Rekolekcje z o. Jamesem Manjackalem w Krośnie Odrzańskim.

Rekolekcje z o. Jamesem Manjackalem w Krośnie Odrzańskim.

X Międzynarodowy Festiwal Chóralnej Pieśni Maryjnej

X Międzynarodowy Festiwal Chóralnej Pieśni Maryjnej

Generał Salezjanów w Łodzi

Generał Salezjanów w Łodzi

Najnowsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem