Reklama

GRAZIAKO

Karp po żydowsku

2012-11-27 14:04

Zebrała Jolanta Marszalek

Składniki:

1,5 kg karpia
40 dag cebuli
5 dag pietruszki
5 dag marchewki
5 dag rodzynek
5 dag migdałów
5 dag żelatyny
sól
pieprz

Wykonanie

Rybę oczyścić, pokroić w dzwonka, wyjąć ości, ułożyć w rondlu. Na rybę wyłożyć pokrojoną cebulę, rodzynki, krojone migdały, marchewkę i pietruszkę startą na grubych oczkach, liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Zalać zimną wodą, aby jedynie przykryła rybę (nie za dużo) i gotować na wolnym ogniu pół godziny. Spróbować, czy wywar jest dostatecznie słony, jeśli nie, to doprawić. Wsypać żelatynę i rozmieszać. Pogotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Odstawić rybę do następnego dnia. Wyjmować delikatnie, żeby się nie rozpadła.

Tagi:
przepisy kuchnia jedzenie ryby

Wybrane dla Ciebie

Reklama

Najpopularniejsze

Znasz swoje powołanie?

Znasz swoje powołanie?

Europejskie spotkanie Taizé odbędzie się w Polsce

Europejskie spotkanie Taizé odbędzie się w Polsce

Pielgrzymka z Kamieńska

Pielgrzymka z Kamieńska

Gdy katolik ma dość

Gdy katolik ma dość

Przegląd nr 29/2019

Przegląd nr 29/2019

O koncertach życzliwości

O koncertach życzliwości

100. rocznica powstania Policji Państwowej

100. rocznica powstania Policji Państwowej

Bp Pękalski na 100-lecie Policji: Musimy być stróżami własnej godności!

Bp Pękalski na 100-lecie Policji: Musimy być stróżami własnej godności!

Wyprawa przez pustynię. Zajęcia plastyczne

Wyprawa przez pustynię. Zajęcia plastyczne

Najnowsze

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Redaktor Naczelna Tygodnika Katolickiego „Niedziela” wyznaczyła w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Rozumiem