Przepis na 1 porcję
1-2 gotowane ziemniaki (mogą być z poprzedniego dnia), 5-6 pieczarek, 1/2 cebuli, 1 łyżeczka siekanej zieleniny (może być mrożona), 2 jajka, sól, pieprz, tłuszcz (olej) do smażenia.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w cienkie piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy równie drobno pokrojone pieczarki i ziemniaki, składniki zasmażamy razem do chwili lekkiego zrumienienia. Jajka rozbijamy widelcem, dodajemy przyprawy, zieleninę, zalewamy zasmażone ziemniaki, patelnię przykrywamy i smażymy, aż powierzchnia omletu będzie sucha. Gotowy zsuwamy na wygrzany talerz, podajemy z zieloną sałatą polaną spienionym sosem jogurtowym, z mizerią lub inną sezonową surówką.
Pomóż w rozwoju naszego portalu