(Przepis na 1 porcję)
10 dag mielonego mięsa z drobiu, 1/2 cebuli, 1 małe jajko, 1 łyżeczka pasty pomidorowej, 1 łyżeczka keczupu, sól, pieprz, szczypta tymianku, 1 duża łyżka oleju.
Na lekko rozgrzanym tłuszczu zasmażamy posiekaną cebulę, gdy się lekko zrumieni (ale nie zbrązowieje) dodajemy mięso, jajko, całość zasmażamy na niewielkim ogniu, często mieszając. Gdy mięso równomiernie się zrumieni, dodajemy pastę, keczup, roztarty w dłoniach tymianek, sól i pieprz - gulasz powinien mieć wyraźny, lekko pikantny smak. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko, z grubym makaronem lub kładzionymi kluseczkami i zieloną sałatą, polaną spienionym sosem jogurtowym.
Pomóż w rozwoju naszego portalu