(Przepis na 2 porcje)
Biała część pora, 1 łyżeczka masła, 1 szklanka pokrojonych w kostkę ziemniaków, 2 szklanki rosołu (może być z koncentratu), 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę pieczeni z piersi indyka lub kurczaka, sól, pieprz, 1 łyżka keczupu, 1 łyżka śmietany, 2 łyżki naturalnego jogurtu, zielenina.
Na maśle podsmażamy pokrojone w paseczki części pora, gdy się zeszklą - zalewamy rosołem, dodajemy ziemniaki, gotujemy przez 10-12 min. Dodajemy mięso i gotujemy razem, aż ziemniaki będą miękkie.
Przyprawiamy do smaku.
Po zdjęciu z ognia łączymy ze śmietaną spienioną z jogurtem i dodajemy zieleninę. Z dodatkiem lubianego deseru zupa może być pełnowartościowym daniem obiadowym.
Pomóż w rozwoju naszego portalu