franciszkanin, od kilku lat przebywa w klasztorze Bludenz w Austrii. Zajmuje się kuchnią i zaopatrzeniem, opiekuje się też ogrodem. W razie potrzeby jest kierowcą, kościelnym czy furtianem i ciągle doskonali język niemiecki. W wolnym czasie lubi chodzić po górach, pływać, jeździć na rowerze, słowem wszystko, co poprawia zdrowie i dobre samopoczucie.
Składniki:
13 jajek ugotowanych na twardo, 2 pęczki rzodkiewki, 4 łyżki drobno pokrajanego szczypiorku, 3/4 szklanki jogurtu, sól
Wykonanie:
Jajka obrać ze skorupek, pokrajać w kostkę. Rzodkiewki pokrajać w plasterki, duże zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć z jajkami, szczypiorkiem i jogurtem.
Przyprawić do smaku solą. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu