proboszcz parafii w podrzeszowskiej Terliczce, bardzo lubi gotować. Wiedzą o tym liczni goście, których podejmuje w swojej parafii. Gotuje też dla dzieci na koloniach organizowanych przez jego parafię.
Składniki:
6 kotletów schabowych z kością (mogą być bez kości), 6 ząbków czosnku, 2 małe puszki przecieru pomidorowego, 1 mała łyżeczka chili, 4 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżki oliwy
Wykonanie:
Zmiksować koncentrat pomidorowy z oliwą, cukrem, czosnkiem i chili. Namoczyć w tym sosie kotlety (z obu stron) i zostawić na ½ godz. Przełożyć kotlety do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku ok. 1 godz. Podawać z ryżem lub z ziemniakami, sałatką lub warzywami.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu