O. Jan, kapucyn, proboszcz parafii i sanktuarium św. Ojca Pio w podrzeszowskiej Terliczce, gotuje z zamiłowania. O tym, jak wszystko jest smaczne i ładnie podane, mogą przekonać się goście odwiedzający parafię, a także dzieci, dla których ojciec Jan co roku organizuje kolonie w Myczkowcach.
Składniki:
4 jajka, 1 duży por, 3 pomidory, puszka krewetek, 1 sałata lodowa
sos: 3 łyżki oliwy, łyżka octu winnego, szczypta soli czosnkowej, sól, biały pieprz, natka pietruszki
Wykonanie:
Ugotowane jajka pokroić w talarki, sałatę poszarpać na kawałki. Białą część pora pokroić w makaronik i sparzyć. Obrane po sparzeniu pomidory pokroić w ósemki. W salaterce ułożyć: sałatę, pory przybrane jajkami, pomidorami, posypać krewetkami. Tuż przed podaniem polać sałatkę sosem, posypać pokrojoną natką pietruszki.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu