Składniki:
1 słoik selera konserwowego
4 jajka
4 jabłka
1 puszka ananasów
1 puszka kukurydzy
20 dkg szynki
1 por
duży słoik majonezu
Wykonanie:
Seler drobno pokroić w kostkę i ułożyć w dużym naczyniu, w którym sałatka zostanie podana. Najlepiej, aby był to wysoki, szeroki, szklany półmisek. Nałożyć niewielką ilość majonezu. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i ułożyć na półmisku, przykryć niewielką ilością majonezu. Jabłka pokroić w kostkę, ułożyć warstwę i znów nałożyć majonez. Następnie ułożyć pokrojone w kostkę ananasy i dodać bardzo mało majonezu. Następne warstwy rozkładamy z: kukurydzy, majonezu, szynki pokrojonej w kostkę i po raz kolejny z majonezu. Por sparzyć i położyć na wierzch sałatki. Nie solimy, nie pieprzymy i nie mieszamy składników łyżką. Sałatkę najlepiej przyrządzić 1 dzień przed podaniem na stół.
Pomóż w rozwoju naszego portalu