Składniki:
80 dag ryby (dowolna)
1 średnie jabłko
15 dag świeżych pieczarek
1 większa cebula
4 łyżki śmietany
10 dag żółtego sera
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
czosnek
cytryna
przyprawa do ryb
sól
Wykonanie:
Rybę posolić, naczosnkować, skropić cytryną, obtaczać w mące i smażyć na oleju z obu stron. Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pieczarki, posolić, usmażyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, ułożyć ciasno usmażoną rybę. Na rybę ułożyć pokrojone jabłka. Ser żółty utrzeć na tarce, wymieszać ze śmietaną, wylać na ułożone w naczyniu składniki. Piec w temp. 180°C przez ½ godziny.
Pomóż w rozwoju naszego portalu