Składniki:
• 1 kg fileta z kurczaka
• 25 dag suszonych pomidorów w oliwie
• 15 dag sera feta
• 2 ząbki czosnku
• 3 łyżki oliwy
• 1 łyżeczka cukru
• przyprawy: sól, biały pieprz, suszona bazylia
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Każdą rozbić na cienki płat, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym ułożyć pomidorek i kawałek sera. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w szklanym naczyniu.
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Pozostałe pomidory posiekać, dodać drobno pokrojony czosnek, oliwę, cukier i bazylię.
Roladki posmarować sosem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Mięso zrumienić na mocno rozgrzanej patelni, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze 15 min, często przewracając.