Składniki:
• filet z kurczaka (podwójny)
• marchew
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• cebula
• papryka
• przyprawy: sól, pieprz, sproszkowana papryka słodka
Sos do szaszłyków:
• 2 łyżki majonezu
• ½ łyżki chrzanu
• 2 łyżki śmietany
• przyprawy: sól, pieprz, sproszkowany czosnek
Wykonanie:
Cebulę i paprykę obrać i pokroić w kawałki. Filety oczyścić, pokroić wzdłuż na cienkie paski, doprawić. Marchew pokroić na cienkie wstążki. Na każdy kawałek mięsa układać wstążkę marchewki, zwijać w rulon i nabijać na długie wykałaczki, przekładając kurczaka kawałkami cebuli i papryki. Grillować (lub piec w piekarniku) ok. 10 minut, przewracając. Podawać z sosem.
Wykonanie: Graziako