Składniki:
250g płatków owsianych zwykłych lub górskich
2 łyżki masła orzechowego
2 czubate łyżki miodu
5 daktyli
3 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżeczka cynamonu
garść żurawiny, rodzynek i pokrojonych daktyli
garść mieszanki orzechów
garść pestek dyni i słonecznika
Wykonanie:
Do miski przełożyć płatki owsiane. Masło orzechowe, miód i namoczone wcześniej we wrzątku całe daktyle zblendować i dodać do płatków. Wsypać wiórki kokosowe i cynamon. Wszystko razem wymieszać. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temperaturze 170°C aż do zrumienienia. Po upieczeniu dodać bakalie i wymieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku.
Podawać z jogurtem lub serkiem homogenizowanym i świeżymi owocami.
Pomóż w rozwoju naszego portalu