franciszkanin, od kilku lat przebywa w klasztorze Bludenz w Austrii. Zajmuje się kuchnią i zaopatrzeniem, opiekuje się też ogrodem. W razie potrzeby jest kierowcą, kościelnym czy furtianem i ciągle doskonali język niemiecki. W wolnym czasie lubi chodzić po górach, pływać, jeździć na rowerze, słowem wszystko, co poprawia zdrowie i dobre samopoczucie.
Składniki:
10 jajek, 6 pieczarek, 1/2 małej cebulki, ząbek czosnku, majonez
Wykonanie:
Pieczarki zetrzeć na tarce i usmażyć z cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Ugotowane jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka i wymieszać z wystudzonymi pieczarkami.
Gotową masą wypełniać białka.
Ozdobić majonezem i posypać szczypiorkiem. Podawać na liściach sałaty.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu