Ojciec Jan, kapucyn, proboszcz i zarazem kustosz sanktuarium św. Ojca Pio w Terliczce koło Rzeszowa, gotuje z zamiłowania. Chętnie też dzieli się swoimi sprawdzonymi przepisami z naszymi Czytelnikami. Dziś poleca pyszne danie, które można przygotować na obiad lub na kolację.
Składniki:
1 puszka kukurydzy, 10 brukselek, 2 średnie pomidory, 1 główka sałaty, 1 pęczek koperku, 6 łyżek sosu tatarskiego
Wykonanie:
Brukselkę umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, wyjąć, ostudzić i pokroić w ćwiartki. Pomidory pokroić w ósemki. Liście sałaty dokładnie umyć i porozrywać na kawałki. Wszystko wymieszać, polać sosem i posypać siekanym koperkiem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu